• Onafhankelijk advies
  • Meest actuele informatie
  • Eenvoudige vergelijkers

Providers

Keuzehulp voor Sim only abonnement

Als je al een goede telefoon hebt, past een sim only abonnement misschien beter bij je dan een abonnement met telefoon. Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, smsjes en data. Je krijgt dus geen nieuwe telefoon, maar je bent per maand wel een stuk voordeliger uit.

Wanneer kiezen voor dit type abonnement?

Of een sim only abonnement bij je past hangt af van je situatie en voorkeuren. Om te beginnen moet je zelf nog een goed werkende telefoon hebben. Je krijgt namelijk alleen een sim-kaart met abonnement. Het grootste voordeel is daardoor wel de prijs van het abonnement. Deze valt een stuk lager uit omdat je niet extra betaald voor een telefoontoestel. Je betaalt alleen de ‘belkosten’. Je weet bij een sim only abonnement dus ook precies waar je voor betaald. Bij een ander abonnement kan dit een stuk minder duidelijk zijn, omdat bijvoorbeeld de uitgebreide service ook is meegenomen in de prijs. De service van de goedkoopste sim only providers is beperkter. Om deze lage tarieven te kunnen aanbieden moet de dienst namelijk zo simpel mogelijk worden gehouden. Er is bijvoorbeeld geen fysieke winkel waar je heen kunt gaan met je klachten en vragen. Ook krijg je geen leen-toestel als je huidige telefoon gerepareerd moet worden. Bij de duurdere sim only abonnementen van de ‘grote’ aanbieders profiteer je echter wel van een uitgebreide service. Een sim only abonnement is overigens ook een goede keus als je niet voor een langere periode aan een contract vast wil zitten. Sim only abonnementen zijn standaard iedere maand op te zeggen.

Welke providers nemen we mee in de vergelijking?

In onze vergelijking zijn (bijna) alle providers op het Nederlands netwerk die sim only abonnementen aanbieden meegenomen. Hierdoor ontstaat er grofweg een tweedeling tussen de kleinere aanbieders en de grote, gevestigde namen. De grotere providers zijn; KPN, T-Mobile en Vodafone. De kleinere providers zijn: Ben, Hollandsnieuwe, Robin Mobile, Tele2, Telfort, Youphone.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen moet je een paar zaken controleren. Wat het juiste abonnement voor jou is hangt immers samen met jet persoonlijke voorkeuren. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de dekking die de provider biedt goed is. Als je snel internet hebt maar in een gebied woont waar de dekking minder goed is heb je daar niet zoveel aan. Ook helpt het tijdens het vergelijken om van tevoren te bedenken of te controleren hoeveel belminuten, sms en data je eigenlijk gebruikt per maand of wil gaan gebruiken. Bel je veel? En wat doe je eigenlijk online op je smartphone? Voor het bekijken van video’s heb je veel meer data nodig dan bij het gewone werkverkeer. Bij een sim only abonnement kun je vaak je bundels maandelijks wijzigen. Controleer ook wat het kost als je besluit een andere bundel te nemen. De laatste tip is dat je bij een sim only abonnement, de kleinere providers zeker als een optie kunt zien. De extra opties zijn misschien wat beperkt, maar qua netwerkverbinding zijn er geen verschillen met de ‘grote’ aanbieders. Het is namelijk zo, dat de kleine providers gebruik maken van de netwerken van de grotere aanbieders.

Hoe helpen wij jou?

Wij van mobiel-keuzehulp.nl zijn van mening dat iedereen een goed geïnformeerde keuze zou moeten kunnen maken. Daarom bieden wij 100% onafhankelijk advies en hoeft de consument hier geen compensatie voor te betalen. Het enige dat jij hoeft te doen is aan te geven waaraan je nieuwe abonnement moet voldoen, en wij tonen de beste opties uit het actuele aanbod. Als je een keuze hebt gemaakt klik je op de knop ‘Bekijken’ en je wordt automatisch naar de site van de aanbieder geleid.

Hoe werkt het?

Aan de linkerkant van je scherm vind je een overzicht waarin je kunt aangeven wat jij zoekt in je nieuwe telefoonabonnement. Je selecteert de provider die je wil, het netwerk, je verbruik en de abonnementsvoorwaarden. Als je het niet weet, of je zoveel mogelijk opties open wil houden kun je een paar velden leeg laten. Vervolgens klik je op zoekresultaten en krijg je de lijst met mogelijke abonnementen te zien. Standaard staat het abonnement met de laagste prijs bovenaan maar je kunt bijvoorbeeld ook sorteren op de hoeveelheid minuten, sms, data of abonnementsduur. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Onthoud dat de buiten bundel kosten van een sim only abonnement vrij hoog zijn. Kijk dus zeker ook of het abonnement je genoeg data/belminuten/sms biedt.

Als je vragen hebt horen wij uiteraard graag van je. Via het contactformulier kun je contact opnemen met onze klantenservice.